Πώς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πώς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

bloomberg
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας στην χώρα μας σχολίασε ο διεθνής Τύπος με εκτενή δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, καθώς δεν βρίσκουν δουλειά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι οικονομικά ενεργός πληθυσμός είναι μικρότερος από τον μην ενεργό. Αυτό τα ξένα μέσα στο παρουσιάζουν ως «κραχ ανεργίας».

«Η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων» αναφέρει το Bloomberg, ενώ η Telegraph σχολιάζει «Ένας στους δύο νέους Έλληνες είναι άνεργος», ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν.

Η ανεργία στους νέους 15-24 άγγιξε το 51,1%, ενώ ακολουθούν τα άτομα 25-34 ετών (28,7%). Όπως επισημαίνει το αυστριακό news.at, το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Γερμανία είναι μόλις 9,4% ενώ «η κρίση στην Ελλάδα χτυπάει πιο σκληρά τους νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ