Η ένταξη της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν το 2011 δεν είναι στόχος που έχει χαθεί - iefimerida.gr

Η ένταξη της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν το 2011 δεν είναι στόχος που έχει χαθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προσπάθεια για ένταξη της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν δεν είναι στόχος που έχει χαθεί, δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, Τράιαν Μπασέσκου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η χώρα θα επιτύχει το σκοπό της.

«Ο στόχος μας είναι να ενταχθούμε στο χώρο Σένγκεν το 2011. Δεν πιστεύω ότι ο στόχος έχει χαθεί, ανεξάρτητα πόσο ευτυχισμένοι θα είναι κάποιοι, αν δουν αποτυχία», τόνισε ο κ. Μπασέσκου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας τόνισε ότι, αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, η απόφαση για την ημερομηνία ένταξης θα ληφθεί τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο.

Το πιθανότερο, κατά την άποψη του κ. Μπασέσκου, είναι η ημερομηνία ένταξης να καθοριστεί από το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μπασέσκου είπε ότι οι συζητήσεις για αλλαγή των όρων της διαδικασίας ένταξης στη ζώνη Σένγκεν ξεκίνησαν από τη Γαλλία.

«Είναι προφανές ότι οι κανονισμοί πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί, ώστε να περιοριστεί το εμπόριο ναρκωτικών, για παράδειγμα, αλλά και να μειωθεί η ανεξέλεγκτη διακίνηση πολιτών που δεν έχουν το δικαίωμα να κινούνται εντός της ζώνης Σένγκεν, των παράνομων μεταναστών", σημείωσε.

"Η άποψή μας είναι η εξής: Αν η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι έτοιμες και αν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τις δύο χώρες, με βάση τις εκθέσεις του Μηχανισμού Συνεργασίας και Επαλήθευσης, θα ενταχθούμε και θα αλλάξουμε τους κανονισμούς, μετά την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας», τόνισε ο κ. Μπασέσκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ