8+1 μαγαζιά στην Αθήνα για νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά - iefimerida.gr

8+1 μαγαζιά στην Αθήνα για νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά.

Στην ουσία πρόκειται για τη μέρα που λόγω του εορτασμού της Θεοτόκου, γινόταν ένα μικρό διάλειμμα από τη νηστεία της Σαρακοστής και οι πιστοί είχαν το ελεύθεροι να φάνε λίγο ψάρι.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της συγκεκριμένη μέρας, επειδή ήταν μια οικονομική λύση, ειδικά ο παστός.

1) Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Μια από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες του κέντρου, στην καρδιά της Πλάκας, που σερβίρει όλο το χρόνο φρέσκο τηγανητό μπακαλιάρο, από τη Νορβηγία με σπιτική σκορδαλιά.

Εδώ το ψάρι το ξαλμυρίζουν δυο τρεις μέρες και το τηγανίζουν σε κουρκούτι με μυστική συνταγή, που κρατάει από τον παππού Δαμίγο, έτσι ώστε να γίνεται τραγανό απέξω και τρυφερό από μέσα.

Διαβάστε άλλες 8 προτάσεις του bovary.gr για νόστιμο μπακαλιάρο στην Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπακαλιάρος εστιατόρια Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ