Πάλευε με τους καρχαρίες για δύο ημέρες - iefimerida.gr

Πάλευε με τους καρχαρίες για δύο ημέρες

kite surfing
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τύχη βουνό είχε ένας επαγγελματίας του kite surfing, ο οποίος ξεκίνησε να διασχίσει την Ερυθρά Θάλασσα περνώντας από την Αίγυπτο στη Σαουδική Αραβία, αλλά ο αέρας τον πρόδωσε, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του σε μια σανίδα επί 2 ημέρες, παλεύοντας με τους καρχαρίες.

Ο 42χρονος Γιάνεκ Λιζέφσκι από την Πολωνία είχε διασχίσει περίπου τα δύο τρίτα των περίπου 200 χλμ. της απόστασης, όταν ο αέρας ξαφνικά έπεσε εντελώς, με αποτέλεσμα ο αετός του να πέσει στη θάλασσα, κι ο ίδιος κυριολεκτικά να ξεμείνει στην μέση του πουθενά.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Λιζέφσκι είχε μαζί του μόνο ένα παγούρι με νερό και μερικές μπάρες δημητριακών, χωρίς να ξέρει πότε θα ξανασηκωθεί αέρας, άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω του διάφοροι -και όχι ιδιαίτερα φιλικοί- καρχαρίες των νότιων θαλασσών.

Με μόνο όπλο ένα μαχαίρι, ο Λιζέφσκι κατάφερε να παραμείνει ζωντανός για τις επόμενες 40 ώρες, χτυπώντας τους στα μάτια, τη μύτη και τα βράγχια, όπως είπε αργότερα στο Reuters, μέχρι τελικά να τον εντοπίσει η ακτοφυλακή της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ