Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γενική Συνέλευση των μετοχών του Παναθηναϊκού ενέκρινε την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της «πράσινης» ΠΑΕ κατά 15 εκ. ευρώ με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στα 0,33 ευρώ.

Το «παρών» έδωσαν οι Αντρέας Βγενόπουλος, Αδαμάντιος Πολέμης, Θανάσης Γιαννακόπουλος και Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ενώ τον Γιάννη Βαρδινογιάννη εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Ρακιτζής, ο οποίος τόνισε ότι συμφωνεί στην αύξηση και ότι θα ψηφίσει κάθε άλλη πρόταση που θα διευκολύνει τη διαδικασία.

Αν και εγκρίθηκε η αύξηση στα 15 εκ. ευρώ, το ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί θα είναι μικρότερο, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA στα τέλη Μαρτίου που αφορά 9 εκ.ε υρώ περίπου. Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, τα 2,5 εκ. ευρώ πρέπει να καταβληθούν σε μετρητά, ενώ τα υπόλοιπα με διακανονισμό. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης υποστήριξε πως έχει συγκεντρώσει μαζί με ομάδα επιχειρηματιών 4 εκ. ευρώ και αν τα χρήματα αυτά μέσω της Α.Μ.Κ. μπουν στα ταμεία της ομάδας θα γίνει ένας εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας.

Ο Αντρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της συνέλευσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη λέγοντας πως αν θέλει να φύγει πρέπει να το κάνει από την μπροστινή πόρτα: «Είναι από τις πιο κρίσιμες Γ.Σ. στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Θλίβομαι με την απουσία του κ. Βαρδινογιάννη . Γνωστό είναι ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, σεβαστό και θεμιτό. Ομως η αποχώρηση πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο.. Θεωρώ ότι ο κ. Βαρδινογιάννης στην επιθυμία του να αποχωρήσει θα βρει κατανόηση και συμπαράσταση, αρκεί να μην γίνεται με τρόπο που καταστρατηγεί το νόμο, γιατί θα έχει νομικές ευθύνες.

»Ανεξαρτήτως τι θα συζητηθεί για τη ΓΗΠΕΛ, έχω κάνει δήλωση που ισχύει ότι έστω και αν η ΓΗΠΕΛ έχει τεράστιο πρόβλημα, εγώ θα συμμετάσχω στην αύξηση. Κάνω έκκληση όποιος θέλει να βοηθήσει. Θα βρεθεί λύση, ο ΠΑΟ είναι μεγάλο σωματείο. Οι λύσεις θα ήταν εύκολες αν ο κ. Βαρδινογιάννης επέλεγε την ομαλή αποχώρηση. Ξανακάνω έκκληση όχι για να βάλει χρήματα, αλλά για να φύγει από τη μπροστινή πόρτα και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ΓΗΠΕΛ».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ