Bενιζέλος: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, το PSI» - iefimerida.gr

Bενιζέλος: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, το PSI»

Bενιζέλος: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με τη χθεσινή απόφαση εκφράζεται έμπρακτα η εμπιστοσύνη στο δυναμισμό της χώρας», είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος και παράλληλα ανακοίνωσε ότι η πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι της 23 Μαρτίου για το υπόλοιπο 4% που δεν συμμετείχε χθες.

Στην ομιλία του στη Βουλή πριν από λίγο, ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι «η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», υπερκαλύφθηκε ο στόχος του 90%, ενώ η απόφαση πάρθηκε από μία συνέλευση στην οποία καλυπτόταν τόσο το ποσοστό της απαρτίας, όσο και της πλειοψηφίας.

Επίσης, επεσήμανε πως η πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής για τα ομόλογα που διέπονται από το ξένο δίκαιο, αλλά και αυτά των ΔΕΚΟ, θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 23 Μαρτίου 2012, καθώς είναι «μια εντελώς εσφαλμένη επιλογή το να μείνει κάποιος εκτός της διαδικασίας».

Κλείνοντας, ανέφερε πώς τώρα, μετά από αυτή την ιστορική απόφαση, είναι η «κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε έναν ιστορικό απολογισμό», να αναλογιστούμε την ευθύνη που καθένας από εμάς φέρει, αφού «κάθε πολίτης μπορεί να έχει έναν μικρό κόκκο άμμου ευθύνης» για την οικονομική κατάληξη της χώρας, ενώ επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολυδιάστατο «βαθιά πολιτικό, κοινωνικό, πρόβλημα νοοτροπίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ