Βενιζέλος: «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης»

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμησή του προς όλους τους ιδιώτες πιστωτές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε γραπτή του δήλωση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιτυχίας του PSI, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα για την δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ χάρη στο κούρεμα του χρέους, μπορεί να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. Παράλληλα, σημειώνει ότι η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο PSI, για τα ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο, θα μείνει ανοικτή ώς τις 23 Μαρτίου 2012.

Ολοκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που στήριξαν το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και της προσαρμογής και οι οποίοι μοιράστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια.

Με την στήριξη του επίσημου τομέα μας και των ιδιωτών πιστωτών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να επιτύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές και τις δομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί, και οι οποίες θα βάλουν την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι προσκλήσεις μας για την συμμετοχή στην ανταλλαγή και την συγκατάθεση σε ότι αφορά ομόλογα που διέπονται και εγγυώνται από ξένο δίκαιο θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 23 Μαρτίου του 2012. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους αυτούς τους τίτλους να επωφεληθούν από το πακέτο των τίτλων του EFSF, την συγχρηματοδότηση και τους τίτλους που συνδέονται με το ΑΕΠ, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των προσκλήσεών μας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ