Κι όμως η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δημοφιλέστερη Ευρωπαία ηγέτης... - iefimerida.gr

Κι όμως η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δημοφιλέστερη Ευρωπαία ηγέτης...

Mέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκτιμούν περισσότερο από τους ηγέτες της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Βρετανίας οι πολίτες των εν λόγω χωρών, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συγκεντρώνει τις λιγότερες θετικές γνώμες, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη BVA.

Βάσει λοιπόν των στοιχείων της έρευνας, κατά την οποία ρωτήθηκαν οι πολίτες των χωρών αυτών, καταρχάς αν γνωρίζουν καθένα από τους πέντε ηγέτες και κατά δεύτερον ποια είναι η γνώμη τους γι'αυτούς (αρνητική ή θετική), μολονότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι σ' αυτές τις πέντε χώρες (93% για τον πρώτο, 92% για τη δεύτερη), αντίθετα ο γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο βρετανός πρωθυπουργός, είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, σε ποσοστό 44%.

Μεταξύ των δύο νεοαφιχθέντων, ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι είναι ο λιγότερο γνωστός απ' αυτούς τους πέντε ευρωπαίους ηγέτες (63%). Συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα 20minutes από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ