Κρατώντας αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος εξήγησε γιατί δεν πήγε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
«Δεν δέχομαι κανένα φλερτ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιθέσεις μου και αυτά που προτείνω είναι σε απόσταση από αυτά που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια, που δυστυχώς δεν είναι στην κατεύθυνση διαχείρισης καν του μνημονίου, αλλά είναι σε μια επιβίωση του κομματικού μηχανισμού», τόνισε στην Νόνη Καραγιάννη και την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», ο Μίλτος Κύρκος, Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.
Όσον αφορά την απουσία από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Κύρκος είπε χαρακτηριστικά:
«Συνεχίζω να παραμένω στο ΠΟΤΑΜΙ και από εκεί και πέρα εγώ στηρίζω και παίρνω και πρωτοβουλίες , αλλά δεν παύω να έχω και το δικαίωμα της κριτικής ότι ο τρόπος που κάναμε το συνέδριο, το μήνυμα που δώσαμε στην κοινωνία είναι πως δεν μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που την απασχολούν, γιατί εμείς ξέρουμε -όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης- εμείς οι πολύ παλαιού ξέρουμε ακόμα πολύ καλύτερα πως θα τα κάνουμε τα θέματα αν μας ξαναέρθει η ευκαιρία να πάμε σε θέσεις εξουσίας. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να στηρίζω ένα κόμμα το οποίο θα πάει να γίνει κυβέρνηση, να συμμετέχει σε μια συμμαχική κυβέρνηση και δεν θα ξέρω ακριβώς τι θα πάει να κάνει. Αυτή είναι πολιτική ενός κλειστού συνόλου στο οποίο δεν μπορώ να ανήκω, γι’ αυτό οργανωτικά δεν συμμετείχα στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά φυσικά και συνεχίζω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε διαδικασία γίνεται εμβάθυνσης του προγράμματος λόγου».
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κύρκος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει θέση στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όπου συμμετείχε το Ποτάμι.
«Λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο κανείς δεν ξέρει ποιοι και πώς (και γιατί) θα πάνε, ποια θέματα θα αποτελέσουν την νέα προοδευτική πρόταση “με κέντρο τον άνθρωπο”. Εκδηλώσεις διαλόγου όπου κάθε στέλεχος καταθέτει τη δική του οπτική χωρίς κείμενα βάσης, επίκληση ενότητας στη βάση του “ενωθείτε να μην χαθούμε”. Δεν είναι περίεργο πως δεν ανιχνεύεται κανένα ρεύμα στους πολίτες που δεν έχουν κομματικά ένσημα, κανένα ενδιαφέρον στους νέους, καμία προοπτική ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού. Όσοι δεν ψάχνουν έναν δρόμο να γίνουν ΠΑΣΟΚ (έστω και ως μειοψηφική φωνή) μάλλον δεν έχουν θέση εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.