Τζανακόπουλος: Διμερές το θέμα με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς -Κανένα θέμα με ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Διμερές το θέμα με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς -Κανένα θέμα με ΑΝΕΛ

Χαρακτηρίζοντας «διμερές» το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για 20η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει στην ατζέντα του πρωθυπουργού» τηλεφώνημα με τον κ. Ερντογάν και ανέφερε πως η πορεία της διευθέτησης θα κριθεί από τη στάση των εισαγγελικών αρχών.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για δύο στρατιωτικούς: «δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία από τον Ελληνα πρέσβη ότι έχουν μεταβεί στο δικαστήριο. Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών. Η Εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται. Εξακολουθούμε να θεωρούμε το θέμα κατ΄αρχάς διμερές. Η πορεία της διευθέτησης θα εξαρτηθεί από τη στάση των εισαγγελικών αρχών».

Για τη Σύνοδο: «μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά θεωρεί το θέμα διμερές».

Για τηλεφώνημα στον Ερντογάν: «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες».

Για ΝΔ: «η ΝΔ από την αρχή που έγινε η διαβίβαση της δικογραφίας τοποθετήθηκε με τρόπο που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι θέλει συγκάλυψη υπόθεσης και όχι διαλεύκανσή της».

Για προσδοκίες επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια: « δεν πρόκειται να κάνω σχολιασμό για ζητήματα που είναι υπό διαπραγμάτευση. Υπάρχει συζήτηση για τα θέματα του αλυτρωτισμού. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και αναμένουμε πολιτικές και νομικές τοποθετήσεις των γειτόνων μας. Αποτελεί μέρος της τεχνικής διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».

Για Καμμένο και αν έχει λάβει γνώση: «ο κ.Καμμένος ενημερώνεται για την πορεία στη διαπραγμάτευση. Έχει εκφράσει πολιτική θέση. Θα συνιστούσα να φτάσουμε μέχρι την τελική συμφωνία».

Για 180 βουλευτές: «εφόσον υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της».

Για συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: «οι σχέσεις τους είναι άριστες, δεν χρειάζεται να τεθεί θέμα συνεργασίας. Τα πολιτικά κόμματα έχουν ενημερωθεί (για το θέμα των Σκοπίων)».

Για σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Όταν δύο κόμματα έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές θα υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Είναι και θεμιτό και εύλογο».

Για Παμμακεδονικές οργανώσεις και απειλές: «Πλήρως ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Θέμα που πρέπει να επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη»

Για καταγγελίες Γεωργιάδη: «Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε δεινή θέση. Λέει διάφορα ακατάλυπτα εναντίον του κ. Πολάκη και των υπουργών.

Για πρόταση Αλιβιζάτου: «Ο κ. Αλιβιζάτος έχει κάνει προτάσεις στο πλαίσιο τεχνοκρατικής και απολιτικής ιδεολογίας. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις που στοχεύουν στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Το πλαίσιο αυτό είναι γνωστό και μετά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στις ανάλογες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες».

Για Στουρνάρα: «στα ζητήματα της γενικής πολιτικής όπως οι όροι εξόδου της χώρας από το γ’ πρόγραμμα η ΤτΕ και ο κεντρικός τραπεζίτης έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, αλλά όχι να κάνουν παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα».

Για Αμβρόσιο: «θα ήταν καλύτερο ο κ. ιεράρχης να εγκαλέσει τον εαυτό του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ