«Ο Σαρκοζί ζει σε κατάσταση ακραίων στερήσεων» - iefimerida.gr

«Ο Σαρκοζί ζει σε κατάσταση ακραίων στερήσεων»

Νικολά Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βγάλει την «ρετσινιά της χλιδής» από πάνω του προσπαθεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος με την βοήθεια στενών συνεργατών του, προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ του σε αυτό, ενός ανθρώπου που ζει με τα απολύτως απαραίτητα...

«Ας μην κρίνουμε μία ολόκληρη προεδρική θητεία από τρία τέταρτα της ώρας που πέρασε ο πρόεδρος στο εστιατόριο Φουκέ» δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Ζεάντ. Το Φουκέ βρίσκεται στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και είναι το αγαπημένο ρεστοράν του Σαρκοζί, εκεί μάλιστα που το 2007 γιόρτασε τη νίκη του στις τότε προεδρικές εκλογές. Οι τιμές των προδορπίων κυμαίνονται από 28 έως 49 ευρώ, των κυρίων πιάτων από 38 έως 58 ευρώ και των επιδορπίων από 17 ευρώ, ενώ το φτηνότερο μενού κοστίζει 86 ευρώ το άτομο χωρίς το κρασί.

Την Τετάρτη περίπου 60 άνεργοι, συνδικαλιστές και ακτιβιστές εισέβαλαν στο Φουκέ, κάνοντας μία ολιγόωρη κατάληψη. Φώναξαν συνθήματα κατά του Σαρκοζί και μοίρασαν κείμενα διαμαρτυρίας «εναντίον του υπηρέτη των πλουσίων».

«Γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο, δουλεύοντας μαζί του μέρα - νύχτα. Γνωρίζω ότι είναι κάποιος που επιτρέπει στον εαυτό του ως μόνη ανάπαυλα λίγο διάβασμα και περιστασιακά καμιά ταινία, κάποιος που ζει σε κατάσταση ακραίων στερήσεων» δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο Ζεάντ.

Ανάλογους ισχυρισμούς προέβαλε πρόσφατα και η πρώτη κυρία της Γαλλίας. «Είμαστε άνθρωποι ταπεινοί» ακούστηκε να λέει υψηλοφώνως και εις επήκοον πολλών η Κάρλα Μπρούνι, παρακολουθώντας, από τα παρασκήνια, συνέντευξη του συζύγου της σε τηλεοπτικό σταθμό, στις εγκαταστάσεις του οποίου τον συνόδευσε. Ηταν το σχόλιό της σε μία συζήτηση που έκανε με τους υπεύθυνους του σταθμού σχετικά με τον τρόπο ζωής των πολιτικών.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών ( ο πρώτος γύρος διεξάγεται στις 22 Απριλίου, ο δεύτερος στις 6 Μαίου ) έχει επανέλθει ενισχυμένη η γνωστή κριτική για τον «προκλητικό πρόεδρο» με τους πλούσιους φίλους, στα κότερα των οποίων κάνει διακοπές το καλοκαίρι κλπ.

Τα πρώτα χρόνια της προεδρικής του θητείας ο Σαρκοζί έστελνε,με έπαρση, το μήνυμα ότι «δεν είναι κακό να είσαι πλούσιος». Τώρα όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος, του έχουν συστήσει να προβάλλει την εικόνα του «ηγέτη που ζει μία λιτή ζωή αφοσιωμένος στο καθήκον του»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ