Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Μέταλιστ στο Χάρκοβο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Μέταλιστ στο Χάρκοβο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις εντυπωσιακές εκτός έδρας εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Με το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 50', οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Μέταλιστ στο Χάρκοβο και απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μέταλιστ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει παρά μόνο με μακρινά σουτ την εστία του Μπάλας Μέγιερι, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 29' με το σουτ του Φινίνιο από πλάγια θέση να περνά άουτ. Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και δεν βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, έχοντας μόνο να επιδείξει δύο μακρινά σουτ του Γιάννη Μανιάτη που δεν απείλησαν την εστία του Χοριάνοφ.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο με τον Νταβίντ Φουστέρ, όπως και στο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν στην Μόσχα να χρίζεται σκόρερ. Ο Κέβιν Μιραλάς έβγαλε στο 50' την σέντρα από τα αριστερά, ο Τορσιγκλιέρι δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με προβολή έκανε το 0-1. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 55' έχασαν μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Εντμάρ, μετά από την σέντρα του Σόσα, να περνά άουτ. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ στο 66' βγήκε στην αντεπίθεση, όμως ανακόπηκε από την άμυνα της Μέταλιστ, μια και ολοκλήρωσε μόνος του τη φάση, αντί να δώσει την πάσα στον Μιραλάς που ήταν ελεύθερος. Ένα λεπτό μετά η Μέταλιστ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τάισον, μετά από την σέντρα του Σόσα, να παίρνει την κεφαλιά προ του εξερχόμενου Μέγιερι και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Ουκρανοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 82' μετά την αποβολή του Εντμάρ με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Μανιάτη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική νίκη του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (είχαν προηγηθεί αυτές επί των Μαρσέιγ, Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ και επί οι δύο της Ρούμπιν στη φάση των «32» του Europa League) και θέλει να σφραγίσει στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη» στις 15 Μαρτίου το εισιτήριο για την φάση των «8» του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Χοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιγκλιέρι, Εντμάρ, Ξαβιέ Κλέιτον, Σόσα, Φινίνιο (63' Πσχενιτσνίκι), Κριστάλντο (83' Μάρλος), Μπλάνκο (63' Ντέβιτς), Γκουεγιέ, Τάισον.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης Μακούν (76' Μοδέστο), Φουστέρ (80' Χολέμπας), Μιραλάς (90' Αμπντούν), Τζιμπούρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ