Προειδοποίηση Παπαδήμου για τα ταμεία που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI - iefimerida.gr

Προειδοποίηση Παπαδήμου για τα ταμεία που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και το ενδεχόμενο κυρώσεων απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό φαίνεται από τα λόγια που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

O κ. Παπαδήμος στην συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης επισήμανε ότι είναι θέμα ηθικής τάξης την ώρα που η χώρα περνάει μια τόσο μεγάλη κρίση.

Mάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι απόψεις που διατύπωσαν υπουργοί κατά τον διάλογο που είχαν με τον πρωθυπουργό για το θέμα των ταμείων:

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Το PSI είναι το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Το πρώτο βήμα ήταν η υιοθέτηση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, το δεύτερο ήταν η έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδος με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το τρίτο είναι η ολοκλήρωση του PSI σήμερα και το τέταρτο είναι η τελική έγκριση του χρηματοδοτικού πακέτου και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Υπουργός Οικονομικών
Δεν ήταν σωστή αυτή η επιλογή. Προφανώς επικράτησε ενα κακώς νοούμενο συνδυκαλιστικό και μικροκομματικό συμφέρον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
Υπουργός Εργασίας
Λάθος απόφαση, δεν προστατεύουν ούτε την περιουσία τους

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Παράλογη και μυωπική η συμπεριφορά τους

Αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση του υπουργικού την Παρασκευή στις 17.00 μετά και το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης που θα γίνει για την Ελλάδα στις 15.00.

Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συγκληθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης με θέμα: «Λήψη πολιτικών αποφάσεων αναφορικά με τη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν δέχθηκαν αν ενταχθούν στο PSI. Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτήθηκαν 154 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα από το κράτος.

Στη συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης έθεσε το θέμα των κρουσμάτων προπηλακισμών και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει ειδική κυβερνητική σύσκεψη ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ