Βλέπεις MasterChef ή ένα ντοκιμαντέρ με την ασιατική κουζίνα και ξαφνικά αντικρίζεις αυτή την χορταστική σούπα που τρώνε οι Ασιάτες και θέλεις κι εσύ; Tότε τι κάνεις;
Γιατί μπορεί στην Αθήνα πλέον να βρίσκεις σε αφθονία όποια κουζίνα επιθυμήσεις, αλλά σούπα ράμεν εν τέλει δεν βρίσκεις εύκολα και αυτό θα το διαπιστώσεις, κάνοντας μία έρευνα στο Διαδίκτυο (και μετά τηλεφωνικώς).
Κι αυτό γιατί η σούπα ράμεν είναι μεν ένα κλασικό ιαπωνικό πιάτο, αλλά δεν είναι εύκολο στην παρασκευή του.
Αλλωστε σπάνια μάγειρες που δεν έχουν καταγωγή από κάποιο χωριό της Ασίας αγγίζουν αυτό το πιάτο, ενώ ο μόνος που το έχει τολμήσει κι έχει επιτύχει σε αυτό είναι εν μέρει ο Νεοϋρκέζος Ιβαν Ορκιν.
Ο λόγος είναι το...ουμάμι (η 5η γεύση για τους ασιάτες) δηλαδή εν προκειμένω αυτό το μυστικό στον ζωμό κρέατος, καθώς και στη σωστή ισορροπία στα κύρια συστατικά του πιάτου, τα νουντλς, το αβγό, τα λαχανικά και το κρέας, τα οποία στο τέλος πρέπει να σου δώσουν την αίσθηση του να είσαι γεμάτος, ευχαριστημένος και ολοκληρωμένος με το πιάτο σου.
Στην Αθήνα, λοιπόν, αν και υπάρχουν πολλά γνωστά και καλά ασιάτικα εστιατόρια, σχεδόν κανένα δεν έχει μονίμως στο μενού του την σούπα ράμεν.
Πέρα, λοιπόν, από τα κλασικά street food ασιάτικα που τα βρίσκεις σχεδόν παντού στην Αθήνα, υπάρχει ένα μαγαζί στην Κηφισιά το οποίο έχει ειδικευτεί στην σούπα ράμεν και είναι το Wagamama.
Εμπνευσμένο από το ζωντανό ρυθμό των ramen μπαρ στην Ιαπωνία, το Wagamama προσφέρει καθημερινά ένα γενναιόδωρο μπολ σούπας ράμεν σε όποιον αποφασίσει να αφήσει για λίγο στην άκρη τα γεμιστά και τον μουσακά.
Το Wagama είναι επίσης το μόνο μαγαζί το οποίο έχει τόση μεγάλη ποικιλία στις σούπες ράμεν.
Εκεί θα βρεις από σούπα ράμεν με κοτόπουλο, μέχρι σούπα ράμεν με αργοψημένο μοσχάρι, φιλέτο πάπιας, αλλά και συνδυασμό μανιταριών για τους vegeterians.
Απο εκεί και πέρα τα βασικά τους συστατικά είναι τα νουντλς φυσικά, το σπανάκι, το αβγό, τα μανιτάρια, το τόφου, τα φασόλια σόγιας, ενώ μερικά πιάτα μπορείς να τα παραγγείλεις και στην πιο... καυτή τους εκδοχή.
Βέβαια, η σούπα ράμεν δεν είναι η μόνη επιλογή στο συγκεκριμένο μαγαζί, καθώς όσοι δεν τρελαίνονται με τους ζωμούς, μπορούν να δοκιμάσουν τα πιο «στεγνά» πιάτα.
Το duck donburl με πάπια, teriyaki sauce και λαχανικά, το steak bulgogl με μοσχάρι, μελιτζάνα, νουντλς και αβγό και διάφορα είδη donburl, ανάλογα με το κρέας που προτιμάτε, είναι ακόμη μερικές επιλογές που στο τέλος θα σε βάλουν σε σκέψεις!
Οσον αφορά το brand, στην Αθήνα θα βρεις δύο εστιατόρια Wagamama, το ένα στην Κηφισιά και το άλλο στο Golden Hall.
Οταν το επισκεφτείς να είσαι σίγουρος πως θα δεις τα κλασικά ξυλάκια με τα οποία και θα φας, αλλά και αυτά τα μικρά γουστόζικα φωτιστικά, τα οποία «δένουν» τόσο με τα κόκκινα καθιστικά, όσο και με την ξύλινη επένδυση που κυριαρχεί στο μαγαζί.
Wagamama στο Golden Hall, Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι, 21 0683 6842
Wagamama στην Κηφισιά, Κασσαβέτη 3, 21 0801 3100