Ο Πούτιν καλεί τον Πρόχοροφ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Πούτιν καλεί τον Πρόχοροφ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση

Βλαντιμίρ Πούτιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επίθεση φιλίας» εξαπέλυσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ, ο οποίος βγήκε τρίτος στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, να συμμετάσχει ως μέλος στη νέα κυβέρνησή του.

«Ο Μιχαήλ Ντιμίτριεβιτς Πρόχοροφ είναι ένα σοβαρό πρόσωπο, ένας καλός επιχειρηματίας. Θα μπορούσε κατ’ αρχήν να είναι χρήσιμος μέσα στην κυβέρνηση, εάν κι εκείνος θα το επιθυμούσε», τόνισε ο Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν δήλωσε πως πρόκειται να εξετάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τον απερχόμενο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού.

Η «έκπληξη» των εκλογών και το νέο κόμμα

Ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος, ήταν η «έκπληξη» στις πρόσφατες εκλογές κατακτώντας την τρίτη θέση, μετά τον Πούτιν και τον κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, με ποσοσοτό 7,98%.

Την Κυριακή, αμέσως μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόχοροφ είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να δεχθεί οποιαδήποτε θέση του προσφερόταν στην κυβέρνηση υπό τον Πούτιν και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Τη Δευτέρα, δε, συμμετείχε σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα.

Ωστόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιχειρεί να προσεγγίσει τον δυνητικό αντίπαλό του, δηλώνοντας πως προσδοκά σε έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Πρόχοροφ αποτελεί δημιούργημα της εξουσίας για να καλύψει τον φιλελεύθερο χώρο και με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσει την αντιπολίτευση.

Στον πολιτικό στίβο ο δισεκατομμυριούχος εισήλθε τον Ιούνιο του 2011, αναλαμβάνοντας με τις ευλογίες του Κρεμλίνου, την ηγεσία του μικρού δεξιού κόμματος Πράβαγιε Ντίλο (Δίκαιος Σκοπός). Ωστόσο, λίγο αργότερα απομακρύνθηκε διότι, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, είχε αρχίσει να διεκδικεί μεγαλύτερη αυτονομία στις αποφάσεις.

Λίγο αργότερα, ο Πρόχοροφ έθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, ανακοινώνοντάς την στη διάρκεια μίας μεγάλης διαδήλωσης κατά του Πούτιν, ωστόσο ο ίδιος απέφυγε να του επιτεθεί άμεσα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ