«Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μία διαλυτική κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα».
Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση για την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, ύστερα από όσα συνέβησαν την Κυριακή, στην Τούμπα, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο κ. Οικονόμου είπε:
«Επειδή η αδυναμία της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα πλαίσιο υγιούς δραστηριότητας στον αθλητισμό είναι φανερή, όπως και η κυβερνητική ευθύνη, αφού δεν μπόρεσε να το πετύχει αυτό, προσπαθεί τώρα να διαχύσει την ευθύνη των πρωτοφανών γεγονότων που είδαμε προχθές.
Κατά τη λαϊκή ρήση, πονάει δόντι, κόβω κεφάλι (σ.σ. η διακοπή του πρωταθλήματος) είναι πάλι μία κομπογιαννίτικη προσέγγιση, η οποία λέει ότι θέλω να καλύψω το συγκεκριμένο πρόβλημα, που είδαμε προχθές, διαχέοντας το σε όλους. Μα δεν είναι έτσι. Υπάρχει συγκεκριμένη συμπεριφορά, υπάρχει συγκεκριμένο γεγονός και δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμωρία».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου παρατήρησε πως «ένα γεγονός ήσσονος σημασίας, καθημερινής τριβής -τέτοια γεγονότα γίνονται στη μεθόριο, σε όλα τα κράτη και παντού και λύνονται τοπικά- τείνει να πάρει μία διάσταση μείζονος κρίσης».
«Δεν πρέπει να γίνει μείζονος κρίσης και γι' αυτό με προσεκτικό και σοβαρό τρόπο αντιμετωπίζει το ζήτημα η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε, παρατηρώντας ότι η υπόθεση «βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, διότι αν χρονίσει και λειτουργήσει αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος το πράγμα να χαθεί από τη διαχείριση χαμηλών τόνων, που πρέπει όλοι να επιδιώξουμε».
Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε:
«Δεν θέλουμε σε αυτή την υπόθεση να μιλήσουμε και να τοποθετηθούμε, έτσι ώστε να δυσκολέψουμε τα πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δυσκολέψει τον κ. Τσίπρα καθόλου με τις δικές του δηλώσεις, αυτός που τον έχει δυσκολέψει είναι ο κ. Καμμένος, ο συνέταιρος του, ο οποίος μιλάει για ομηρίες».
«Ξέρει κάτι ο υπουργός Άμυνας, ότι είναι όμηροι, δηλαδή απαιτούνται ανταλλάγματα για να αφεθούν;», διερωτήθηκε, εξηγώντας πως «αν δεν ισχύει αυτό, κάκιστα το είπε, ενώ αν ισχύει αυτό πρέπει να το μάθουν τουλάχιστον οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας».