Πανεύκολη πίτα, σπιτική, με φρέσκο σολομό.
Υλικά
- 1 ζύμη για αλμυρή τάρτα
- 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
![Κις με σολομό και άνηθο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2018-03/quiche890_8.jpg?itok=XYP-k0hp)
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
- Βάλτε το ταψάκι με τη ζύμη να ψηθεί, μόνη της, για πέντε λεπτά
- Κόψτε τον σολομό σε κύβους
- Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο -Αλάτι και πιπέρι
- Απλώστε τον σολομό στον πάτο του ταψιού, ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω την κρέμα
- Ψήστε για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά η κις
- Αυξομειώστε τα υλικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε
![Κις με σολομό και άνηθο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2018-03/quiche890_8.jpg?itok=XYP-k0hp)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο