Πανεύκολη πίτα, σπιτική, με φρέσκο σολομό.
Υλικά
- 1 ζύμη για αλμυρή τάρτα
- 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
- Βάλτε το ταψάκι με τη ζύμη να ψηθεί, μόνη της, για πέντε λεπτά
- Κόψτε τον σολομό σε κύβους
- Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο -Αλάτι και πιπέρι
- Απλώστε τον σολομό στον πάτο του ταψιού, ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω την κρέμα
- Ψήστε για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά η κις
- Αυξομειώστε τα υλικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο