Τα πρώτα γεμιστά - iefimerida.gr

Τα πρώτα γεμιστά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ντομάτες δεν είναι ακόμη στην εποχή τους, αλλά αν ψάξετε λίγο θα βρείτε βιολογικές και ώριμες για τα πρώτα γεμιστά σας.

Σας προτείνω μια συνταγή «πειραγμένη», vegan, χωρίς κιμά. Με πλιγούρι αντί για ρύζι. Δοκιμάστε τα, είναι τα πιο γκουρμέ γεμιστά που έχετε ξαναφάει!

Υλικά

  • 6-8 ντομάτες
  • 150 γραμμάρια χοντρό πληγούρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 καρότα
  • 5-6 μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χοντρό κρεμμύδι
  • Λίγο μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Τα πρώτα γεμιστά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε το πλιγούρι να μουλιάσει για 2 λεπτά - Μην μουλιάσει πολύ, γιατί μετά θα το ψήσουμε
  • Πλύντε όλα τα λαχανικά, κόψτε τα σε κύβους, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό
  • Σε τηγάνι  ροδίστε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό και τα λαχανικά, σε ελαιόλαδο -Ροδίστε για 6-7 λεπτά, σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ρίξτε και το πληγούρι στο τηγάνι -Βγάλτε το αμέσως από τη φωτιά -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε το καπελάκι στις ντομάτες, αδειάστε το περιεχόμενο
  • Βάλτε τη γέμιση σε κάθε ντομάτα -Ξαναβάλτε τα καπελάκια
  • Αν θέλετε, κόψτε και βάλτε κυδωνάτες πατάτες ολόγυρα -Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε στο ταψάκι μερικές σκελίδες σκόρδο
  • Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο από πάνω, 1 ποτήρι νερό και ψήστε στον φούρνο για 2 ώρες
  • Στη 1 ώρα, καλύψτε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, αν καίγεται
Τα πρώτα γεμιστά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ