Σόιμπλε: Οι ελληνικές αρχές είπαν ότι είναι 100% καλύτερα στο ευρώ - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Οι ελληνικές αρχές είπαν ότι είναι 100% καλύτερα στο ευρώ

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την συζήτηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε πως οι ελληνικές αρχές ήταν αυτές που αποφάσισαν πως θα ήταν 100% καλύτερα για την Ελλάδα να μείνει στο ευρώ.

Η Ελλάδα, σημείωσε, «είναι μία μοναδική περίπτωση» και τόνισε ότι πρέπει να ξοδευτούν περισσότερα για την διάσωσή της. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε επίσης πως υπάρχει η θέληση από την πλευρά της Αθήνας να εργαστεί για να πετύχει το πρόγραμμα που εφαρμόζεται.

Σε ομιλία του στην Ιταλία, μετά την συνάντηση του με τον Μάριο Μόντι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι μετά την είσοδο της στο ευρώ η Ελλάδα εξασφάλισε χαμηλά επιτόκια και ξέχασε την ανάγκη για μια ανταγωνιστική οικονομία.

Παράλληλα χαρακτήρισε «γελοίο» το να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, ενώ υπερασπίστηκε την αλληλεγγύη της Γερμανίας στην χώρα μας, φέροντας ως παράδειγμα την Ισπανία στην οποία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος ακόμα και μετά τις περικοπές της Ελληνικές κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας και τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ιρλανδία θα πετύχουν να ανακάμψουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ