Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγη ώρα μετά την πρώτη συνέντευξη του νέου επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, o Κωστής Χατζηδάκης επέμενε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα απομακρύνει τον κ. Κουτεντάκη από τη θέση του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι μια αντιδεοντολογική επιλογή της κυβέρνησης και της βουλής η οποία έγινε με κομματικά κριτήρια.

«Υπάρχει ένα θέμα αρχής. Δεν μπορείς να βάζεις επικεφαλής αυτού του γραφείου τον άμεσο υφιστάμενο του κ. Τσακαλώτου και του κ. Χουλιαρακη. Πήρε ο κ. Βούτσης και η κυβερνητική πλειοψηφία τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον έβαλε σε αυτό το ανεξάρτητο γραφείο.

Θα περιμένω το αμέσως επόμενο διάστημα να δω αν ο κ. Κουτεντάκης λειτουργήσει ως υφιστάμενος του κ. Τσακαλώτου ή αν θα λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Έχουμε πάντως έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμιά πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία πηγαίνει πέρα από τις αρχές της αξιοκρατίας και της δεοντολογίας και ο κ. Κουτεντακης εμπίπτει σε αυτή τη λογική».

Σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία πριν αποφασίσει την απομάκρυνση του θα περιμένει δείγματα γραφής από τον νέο επικεφαλής ο κ. Χατζηδάκης απάντησε

«Αν ο κ. Κουτεντάκης αποδειχθεί ότι έχει μια άλλη πολιτική και μια άλλη λογική, άνθρωποι είμαστε και θα το δούμε, αλλά το πνεύμα της δήλωσης της κ. Σπυράκη ήταν η απομάκρυνση του από αυτή τη θέση. Έγινε μια επιλογή αντιδεοντολογική και η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε αυτή την επιλογή ξεκάθαρα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ