Φόβοι για χιονοστιβάδα εξελίξεων αν ενεργοποιηθούν τα CACs - iefimerida.gr

Φόβοι για χιονοστιβάδα εξελίξεων αν ενεργοποιηθούν τα CACs

Φόβοι για χιονοστιβάδα εξελίξεων αν ενεργοποιηθούν τα CACS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιφυλακτική είναι η κυβέρνηση στην προοπτική να ενεργοποιήσει τις ρητρες συλλογικής δράσης (CACS) που προβλέπονται με τον Νομο 4550/12 , φοβούμενη τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να εχει πολυεπίπεδα σε όλο το φάσμα των οικονομικών σχέσεων της χώρας με το εξωτερικό αλλά και τους Ελληνες πολίτες.

Οι ρήτρες αναμένεται να ενεργοποιηθούν εφοσον η συμμετοχη των ιδιωτων στο PSI φτάσει στο 75-80% προκειμένου το τελικό ποσοστό να πιάσει τον στόχο του 90% .Με τις ρήτρες αυτές καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή στο κούρεμα και όσων το έχουν αρνηθεί.

Ομως νομικοί κύκλοι εκφράζουν φόβους ότι τυχον ενεργοποιηση των CACS δεν θα έδινε μόνο τη δυνατότητα στους κατόχους των λεγόμενων CDS να ζητήσουν την πληρωμή τους αλλα θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλίδα για άλλες εξελίξεις. Οι κύκλοι αυτοί αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση των CACS θα μπορούσε να αποτελεί «συνδρομή γεγονότος ανωτέρας βίας» . Στην περίπτωση αυτή υπονομευεται σειρα συμβάσεων μεταξύ του κράτους και ιδιωτών αλλα και μεταξύ ιδιωτών. Για παράδειγμα, θα μπορεί ένας ιδιώτης να επικαλείται τις συνθήκες «ανωτέρας βίας» για να μην πληρώνει υποχρεώσεις του σε άλλους ιδιώτες η στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Οικονομία ελληνικό δημόσιο psi CACs
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ