Το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς.
Φουλ στις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά, φροντίζει την υγεία και την ομορφιά μας. Από τα μαλλιά, μέχρι το δέρμα και την καρδιά μας, έχεις πάρα μα πάρα πολλούς λόγους να καταναλώνεις καθημερινά αβοκάντο.
Αλλωστε η βουτυρένια υφή του και η απαλή αλλά ουδέτερη γεύση του πάει με όλα.
Τι γίνεται όμως αν όπως κι εγώ, έτσι κι εσύ δεν μπορείς να φας ολόκληρο το αβοκάντο (κάτι που είναι πολύ λογικό εδώ που τα λέμε);
Συνήθως το συντηρείς στο ψυγείο βάζοντας λεμόνι στο τμήμα που έχεις κόψει ενώ το έχεις τυλίξει και με μεμβράνη.
Αυτός είναι ένας τρόπος, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν δουλεύει και τόσο καλά. Το λεμόνι μπορεί να σταματήσει την οξείδωση, ωστόσο δημιουργεί ένα γλοιώδες περίβλημα που στο τέλος θα χρειαστεί να κόψουμε και να πετάξουμε.
Επίσης δεν λειτουργεί αν θέλουμε να διατηρήσουμε το κομμένο αβοκάντο φρέσκο, περισσότερες από μία ημέρες.
Διάβασε ποιο είναι το απόλυτο μυστικό για να μην μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο στο bovary.gr