Η αποτυχία του PSI θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτόν της Lehman Brothers - iefimerida.gr

Η αποτυχία του PSI θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτόν της Lehman Brothers

Η αποτυχία του PSI θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτόν της Lehman Brothers
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιφυλακτικότητα τοποθετήθηκε στο θέμα της έκβασης του ελληνικού «κουρέματος» ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κες ντε Γιάχερ, λέγοντας πως το αποτέλεσμά του «δεν είναι εξασφαλισμένο».
Σε ερώτηση στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για το ελληνικό PSI, ο ντε Γιάχερ απάντησε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι οι ιδιώτες θα αποδεχθούν απομείωση του χρέους που διακρατούν.

«Οι κίνδυνοι που θα προκύψουν αν δεν βοηθήσουμε την Ελλάδα είναι σοβαροί» είπε και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως κατάρρευση των τραπεζών στη νότια Ευρώπη «θα είχε πιθανότατα μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι η κατάρρευση της Lehman Brothers».

Όσον αφορά στο ζήτημα ενίσχυσης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM) για την Ευρωζώνη, ο ντε Γιάχερ ανέφερε πως η Ολλανδία είναι «πρόθυμη και έτοιμη», αναφέροντας επίσης την εκτίμηση πως και η πλειοψηφία του ολλανδικού Κοινοβουλίου θα το στήριζε.

Το αίτημα όμως είπε, ότι προσκρούει στην αντίθεση του Βερολίνου, λέγοντας πως «Η Γερμανία δεν πιστεύει πως υπάρχει ακόμη η πολιτική ευκαιρία για κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ