Οργή Σαμαρά για βουλευτές της ΝΔ που θέλουν «συγκυβέρνηση» - iefimerida.gr

Οργή Σαμαρά για βουλευτές της ΝΔ που θέλουν «συγκυβέρνηση»

Οργή Σαμαρά για βουλευτές της ΝΔ που θέλουν «συγκυβέρνηση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό μήνυμα σε όσους εντός της ΝΔ καλλιεργούν την συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών αναμένεται να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την επόμενη Κυριακή.

Ο κ. Σαμαράς είναι εξοργισμένος επειδή υπάρχουν στελέχη τα οποία προδικάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, αποκλείουν την αυτοδυναμία της ΝΔ και κάνουν λόγο για συνεννοήσεις που παραπέμπουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η συζήτηση αυτή στερεί από το κόμμα τα περιθώρια να πετύχει την αυτοδυναμία διότι καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τις πολύ χαμηλές προσδοκίες. Παράλληλα θεωρεί ότι με αυτή την τακτική ενισχύονται τα μικρότερα κόμματα που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Πάντως, αν και ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αποδεχθεί να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση, υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι επιμένουν να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «μετεκλογικές συνεργασίες αποφασίζονται αφού δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών . Ο κόσμος αποφασίζει τελικά ποιος θα πρέπει να συγκυβερνήσει με ποιόν. Δεν είναι προαποφασισμένο και προειλλημένο»

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι «είναι πιθανό να μεταβούμε από μια εποχή αυτοδύναμων κυβερνήσεων σε μια εποχή κυβερνήσεων συνεργασίας. Εάν οι πολίτες μας στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούμε τότε θα συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ