4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία - iefimerida.gr

4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 8 Μαΐου όλοι οι λάτρεις των ποδηλάτων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής περιφέρειας, ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους για την 4η κατά σειρά Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. Οι ποδηλατιστές καθιέρωσαν αυτό τον θεσμό σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν καλύτερες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και περισσότερους ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο επίσημο δελτίο τύπου: "Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους."

Περισσότερες πληροφορίες στο www.podilates.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ