Με «καρφιά» αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Εκανε λόγο για απρόσμενες περιστάσεις κάτω από τις οποίες αποχωρεί και χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του σε μια κρίσιμη, για την ελληνική οικονομία, περίοδο.
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια παράδοσης της θέσης στον νέο υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη σημείωσε: «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει».
Μετά από 16 μήνες σε αυτή τη θέση, ο κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε πως όλους αυτούς του μήνες οι 'Αμεσες Ξένες Επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως καθημερινά συναντούσε 4-5 Έλληνες και ξένους επενδυτές στους οποίους επιβεβαιώνε, όπως είπε, το φιλικό επενδυτικό κλίμα από την πλευρά της Κυβέρνησης.
«Ένας πολιτικός μπορεί να μιλάει στη γλώσσα των επενδυτών και να γίνεται πειστικός όταν μιλάει με ειλικρίνεια και πολλές φορές στην Ελλάδα υποτιμάται αυτό.
Η προώθηση της επενδυτικής εικόνας για τη χώρα είναι το μεγάλο ζήτημα και όποιος εκφράζει ενδιαφέρον ήδη έχει μελετήσει τα στοιχεία για τη χώρα και είναι ολέθριο λάθος να προσπαθήσεις να τον κοροϊδέψεις
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκτίναξη των ξένων επενδύσεων τη χρόνια που έφυγε θα συνεχιστεί» είπε.
Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται επιχειρήματα σημειώνοντας πως αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Σε άλλο σημείο της σύντομης τοποθέτησής του ο κ. Παπαδημητρίου, είπε πως ο νέος υπουργός θα υπογράψει τις αλλαγές του νόμου για τις ΑΕ, λέγοντας ότι «αν ήθελα να περάσει το όνομα μου στην ιστορία, θα ζηλευα τον Γιάννη Δραγασάκη, μόνο και μόνο για αυτές τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις ΑΕ».
Ο ίδιος απέκρουσε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «προσπάθησα να βοηθήσω στην διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας».