Γεννήθηκε ανεξάρτητο κρατίδιο στην Λιβύη; - iefimerida.gr

Γεννήθηκε ανεξάρτητο κρατίδιο στην Λιβύη;

Λιβύη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία «διακήρυξη ανεξαρτησίας» προχώρησαν φύλαρχοι της ανατολικής Λιβης, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Κυρνηαϊκής η οποία είναι και πολύ πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Οι φύλαρχοι δήλωσαν ενώπιον χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν στην τελετή ότι «η περιοχή έκανε την επιλογή του ομοσπονδιακού συστήματος» και πως ο ηγέτης του ανεξάρτητου αυτού τμήματος θα είναι ο Αχμέντ Ζουμπάιρ αλ Σενούσι.

Το Προσωρινό Συμβούλιο της περιοχής ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που ασκεί προσωρινά την εξουσία στη χώρα και αποτελεί τον νόμιμο αντιπρόσωπο της Λιβύης στις διεθνείς συνόδους.

Η μεταβατική κυβέρνηση τονίζει πως οι μέχρι τώρα δηλώσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ ο πρωθυπουργός Αμπντέλ Ραχίμ αλ Κιμπ δήλωσε: «Δεν έχουμε ανάγκη τον φεντεραλισμό και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε το ομοσπονδιακό σύστημα. Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ