ΑΔΕΔΥ: «Να εξαιρεθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων» - iefimerida.gr

ΑΔΕΔΥ: «Να εξαιρεθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων»

Την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων ζητά η ΑΔΕΔΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο εφαρμογής του PSI στα ομόλογα των Ταμείων, θα προκαλούσε πλήγμα στην περιουσία τους, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, κατά την παρέμβαση που έκαναν αντιπρόσωποι των συνδικαλιστών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, «σκοπός της παρέμβασης ήταν να καταδειχθεί η αντίθεση των εργαζομένων στη συμμετοχή του ταμείου στο PSI και στο «κούρεμα» των ομολόγων που αποτελεί πλήγμα για την περιουσία των Ταμείων».

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους προέδρους των Ταμείων, επισήμαναν, πως κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι επιπτώσεις της συμμετοχής ή μη των Ταμείων στη διαδικασία του PSI, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τις διοικήσεις των Ταμείων.

Τα Ταμεία έχουν επενδύσει σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου συνολικά 21 δισ. ευρώ. Τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων θα αποφασίσουν για το «κούρεμα» των 7 δισ. ευρώ που έχουν επενδύσει τα ίδια τα Ταμεία καθώς τα υπόλοιπα 14 δισ. που έχουν επενδυθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, εντάσσονται υποχρεωτικά στη διαδικασία του PSI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ