Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, λέει οικονομολόγος της Ρουμπινί - iefimerida.gr

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, λέει οικονομολόγος της Ρουμπινί

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η «εκστρατεία» οικονομολόγων ανά τον κόσμο υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μέγκαν Γκριν, από την Roubini Global Economics, να «προτείνει» ότι καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με την κυρία Γκριν, που εργάζεται ως ανώτερη οικονομική αναλύτρια στην εταιρεία του γνωστού Νουριέλ Ρουμπινί, η Ελλάδα έχει μπροστά της μια δύσκολη επιλογή για το πως θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. «Μπορεί να συνεχίσει στον σημερινό δρόμο της ατελείωτης λιτότητας που έχει στόχο την εσωτερική υποτίμηση. Αυτό θα σημάνει πιθανότατα μια δεκαετία ύφεσης και επομένως είναι πιθανό να είναι πολιτικά μη εφικτό.

Στο άρθρο της με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρωζώνης», που ανήρτησε στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γκριν ακολουθεί τη λογική του Νουριέλ Ρουμπινί και άλλων, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει εναλλακτική επιλογή και αυτή είναι η χρεοκοπία και η έξοδος από το κοινό νόμισμα. «Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί κατά ένα τεράστιο ποσό, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σχεδόν σε μία νύχτα».

Η Γκριν συνεχίζει τονίζοντας ότι μια τέτοια έξοδος από το ευρώ μπορεί να απελευθέρωνε δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που χρειάζονται νέους πολιτικούς σχηματισμούς για να εκφραστούν. Όπως λέει «έξυπνοι, νέοι Έλληνες» περιμένουν «νέα πολιτικά κινήματα, που δεν θα έχουν σχέση με τα υπάρχοντα κόμματα».

Μάλιστα παραθέτει την «μαρτυρία» ενός Έλληνα, ο οποίος φέρεται να της έχει πει:

«Περιμένουμε όλοι να πιάσει η Ελλάδα πάτο. Δεν θέλουμε να κινητοποιηθούμε και να εμπλακούμε τώρα, γιατί το σπίτι από τραπουλόχαρτα (σ.σ. η Ελλάδα) μπορεί να πέσει πάνω μας. Θα περιμένουμε μέχρι να συμβεί η ολοκληρωτική κατάρρευση και τότε θα ξεκινήσουμε να τα ξαναφτιάχνουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ