Έκαναν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ντυμένοι με χιτώνες! - iefimerida.gr

Έκαναν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ντυμένοι με χιτώνες!

Έκαναν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ντυμένοι με χιτώνες!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με χιτώνες και στο πνεύμα και το κλίμα της Αρχαίας Ελλάδας που δημιουργήθηκε μέσω διαδραστικού πίνακα που τους μετέφερε στον Παρθενώνα και στο επιβλητικό περιβάλλον της Ακρόπολης, έκαναν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, μαθητές σε γυμνάσιο της Λάρισας.

Το ίδιο το Μουσείο της Ακρόπολης προσέφερε στους μαθητές τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να καταστεί το εγχείρημα δυνατό, την απαραίτητη «Μουσειοσκευή», δηλαδή, ρούχα εποχής, dvd και άλλα αντικείμενα που βοήθησαν στην αναπαράσταση της ελληνικής αρχαιότητας.

Οι μαθητές, φόρεσαν χιτώνες, προκειμένου να μπουν στο κλίμα της ενδυματολογίας της εποχής και ταυτόχρονα απάγγειλαν χωρία από αρχαία κείμενα.

Μέσω διαδραστικών πινάκων παρακολουθούσαν παράλληλα εικόνες από την ζωοφόρο του Παρθενώνα με ενδυματολογικές επιλογές του 5ου αιώνα αλλά και παραστάσεις από αγγεία και τεχνικές ύφανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ