Τουλάχιστον 128 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αλαμπάμα - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 128 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αλαμπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε σήμερα εντολή για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στη νότια Πολιτεία Αλαμπάμα που πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στην Αλαμπάμα από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την πολιτεία αυτή των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας Ρόμπερτ Μπέντλεϊ.

Σύμφωνα με την Τζένιφερ Αρντις, εκπρόσωπος του γραφείου του κυβερνήτη, οι ζημιές εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή.

Συνολικά 162 έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες πολλές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για "αυξημένο κίνδυνο" ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.

Συνολικά ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν 21 αμερικανικές Πολιτείες, στη ζώνη από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ