Πυρά Αγκυρας κατά ΗΠΑ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ - iefimerida.gr

Πυρά Αγκυρας κατά ΗΠΑ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πυρά εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της Ουάσιγκτον με αφορμή τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ τον ερχόμενο Μάιο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως οι ΗΠΑ επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πολύ ανησυχητική» την απόφαση, η οποία, όπως λέει, «φανερώνει την επιμονή (της αμερικανικής κυβέρνησης) να καταστρέψει τις προϋποθέσεις για την ειρήνη».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την εβδομηκοστή επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ. Η πρεσβεία θα εγκατασταθεί προσωρινά στο κτίριο όπου στεγάζονται οι προξενικές υπηρεσίες στην Ιερουσαλήμ, μέχρι να μεταφερθεί σε διαφορετικό κτίριο έως τα τέλη του 2019.

Τον Δεκέμβριο, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο κορυφής περισσότερων από 50 χωρών του OIC, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΗΠΑ ισραήλ Ιερουσαλήμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ