Η ερωτική λογοτεχνία της Αναΐς Νιν κάνει το «50 Shades of Grey» να κοκκινίζει από ντροπή - iefimerida.gr

Η ερωτική λογοτεχνία της Αναΐς Νιν κάνει το «50 Shades of Grey» να κοκκινίζει από ντροπή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλλοκουβανή. Ταξιδεύτρια και δοκιμιογράφος. Γεννήθηκε το 1903 στο Νεϊγί της Γαλλίας και από μικρή αγάπησε τη γαλλική γλώσσα. Έγινε περισσότερο γνωστή μέσα από την έκδοση των ημερολογίων της, στα οποία περιέγραφε γλαφυρά την πιπεράτη ερωτική ζωή της.

Η μητέρα της, μια κοσμοπολίτισσα και δυναμική Κουβανή τραγουδίστρια χώρισε γρήγορα τον πατέρα της Αναΐς και εγκαταστάθηκε με τα τρία της παιδιά στη Νέα Υόρκη το 1914.
Από την εφηβική της ηλικία, είχε την ελευθερία της γνώμης. Διάβαζε και ταξίδευε συχνά. Πιο πολύ όμως έγραφε. Στα γαλλικά. Μετά τα 17 της άρχισε να γράφει και αγγλικά.

Αγαπούσε πολύ τη γλώσσα και τη φιλοσοφία, αλλά δεν της άρεσε καθόλου η αυστηρότητα των δασκάλων και το πλαίσιο στο οποίο την έβαζε το σχολείο. Όταν στα 20 της αποφάσισε να σπουδάσει Τέχνη σε καθολικό σχολείο, αποβλήθηκε. Δεν συνέχισε τις σπουδές της. Ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο και χορεύτρια και στα 23 παντρεύτηκε τον τραπεζίτη και καλλιτέχνη, Χιού Γκιλέρ, που αργότερα έγινε γνωστός ως παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών...

Διαβάστε τη ζωή της ερωτικής συγγραφέως στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άναϊς Νιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ