Εύκολο και πρωτεϊνούχο πιάτο, ιδανικό για σαρακοστιανό τραπέζι. Η συνταγή προβλέπει σπιτικά, βρασμένα φασόλια, αλλά και σε κονσέρβα τρώγονται.
Υλικά
- 1 μπουκέτο μπρόκολο βιολογικό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια φασόλια ξερά, βρασμένα
- Χυμός 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
- Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράστε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει λίγο
- Σε τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 30 δευτερόλεπτα
- Βάλτε στο τηγάνι τα βρασμένα ξερά φασόλια και το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού -Ετοιμο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο