Ρότζερ Γουότερς: «Τα νησιά Φώκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή» - iefimerida.gr

Ρότζερ Γουότερς: «Τα νησιά Φώκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή»

Ρότζερ Γουότερς: «Τα νησιά Φώκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Βρετανία από τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο ηγέτης των Pink Floyd, Ροτζερ Γουότερς, για το καθεστώς των νήσων Φώκλαντ.

Σύμφωνα με συνέντευξη που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Χιλής, στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το θέμα των νήσων Φώκλαντ (Μαλβίνες νήσοι σύμφωνα με τους Αργεντινούς), ο διάσημος μουσικός απάντησε ότι «θα έπρεπε να ανήκουν στην Αργεντινή».

Μόλις έγινε γνωστή η άποψη του Ρότζερ Γουότερς στη Βρετανία, που κέρδισε τον πόλεμο των Φωκλαντ το 1982 με την Αργεντινή, ξέσπασε σάλος. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί να κάνει διορθωτική δήλωση μέσω του Facebook, όπου γράφει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian η συνέντευξη έγινε στα Αγγλικά και ο διάσημος μουσικός ακούγεται να λέει καθαρά την επίμαχη φράση. Πάντως στην ίδια ανάρτηση, ο Γούότερς καταφέρεται ενάντια των τότε ηγετών των δύο χωρών και τονίζει ότι τα νησιά ήταν ακατοίκητα μέχρι τον 16ο αιώνα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και μετά την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους...

Πάντως ο Γουότερς δεν είναι ο πρώτος που έκανε ανάλογες δηλώσεις φέτος, στην επέτειο των 30 ετών από τον πόλεμο του 1982 που κόστιζε τη ζωή 900 στρατιωτών. Αντίστοιχες δηλώσεις υπέρ της Αργεντινής έχουν κάνει πρόσφατα και ο Σων Πεν, αλλά και ο διάστημος τραγουδιστής Morrissey.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ