Το επετειακό 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαρτίου με ενδιαφέροντα φιλμ, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό θεατή.
Ενα παζλ ήχου και εικόνας, Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, που αφορά σε καθημερινά θέματα, κοινωνικά, πολιτικά, θέματα για το περιβάλλον και προσωπογραφίες.
Μία από τις ταινίες που τραβά πάνω της τη δημοσιότητα είναι το ντοκιμαντέρ του Γάλλου Ζιλ ντε Μεστρ για τον κορυφαίο σεφ Αλέν Ντικάς.
Η ταινία έχει διάρκεια 84 λεπτά και τίτλο «Αλέν Ντικάς: Αναζητώντας την τέλεια γεύση / The Quest of Alain Ducasse».
Τι αναζητά ο Αλέν Ντικάς, το αγοράκι που γεννήθηκε σε μια ταπεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας κι έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ στον κόσμο;
Τι άλλο μπορεί να αναζητά ένας άνδρας που μοιάζει να έχει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων 23 εστιατορίων και 18 αστεριών Μισελέν;
Καθώς συνεχίζει να υπερβαίνει τα στεγανά του επαγγέλματός του και να το ωθεί σε νέες κατευθύνσεις, αυτός ο διάσημος, πλην μυστικοπαθής άνδρας επέτρεψε στον σκηνοθέτη να τον ακολουθήσει για δύο χρόνια, αποκαλύπτοντάς μας το διαρκώς εξελισσόμενο σύμπαν του.
Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ
20ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [2-11/3/2018]