Η Σαρακοστή απαιτεί νηστεία. Αλλά η νηστεία δεν είναι απαραίτητο να είναι και άνοστη.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είθισται να τρεφόμαστε με τα λεγόμενα σαρακοστιανά. Είτε για μία εβδομάδα, είτε -για τους τολμηρούς- για 40 ολόκληρες ημέρες. Κάποιοι ακολουθούν την παράδοση λόγω πίστης. Άλλοι, για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως πρέπει να υπάρχει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
Ένα από τα βασικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι το γλυκό. Και αποτελεί πονοκέφαλο όταν αυτή η λιγούρα (ειδικά στο τέλος της ημέρας) μας χτυπήσει την πόρτα. Στην πραγματικότητα το ζήτημα δεν είναι τόσο σοβαρό. Με το κέικ του Στέλιου Παρλιάρου, με ταχίνι, πιθανότατα θα καλυφθούν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.
Το απολαμβάνετε το πρωί με τον καφέ, ή μετά το δείπνο. Είναι αφράτo, σούπερ γευστικό και μπορεί να γίνει, αν αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με στέβια, απόλυτα υγιεινό....
Δείτε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, στο Bovary.gr