Γ.Παπανδρέου: Ζητά από τους υπουργούς να ανεβάσουν στροφές - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου: Ζητά από τους υπουργούς να ανεβάσουν στροφές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρείς ημέρες μετά την επιστροφή του από τις πασχαλινές διακοπές, ο Πρωθυπουργός προγραμμάτισε για σήμερα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η απουσία του κ. Παπανδρέου από τα δημόσια πράγματα τα τελευταία 24ωρα έδωσε το έναυσμα για νέες υπόνοιες περί επικείμενου ανασχηματισμού. «Είναι στην Εκάλη και σχεδιάζει το νέου υπουργικό» ήταν η φήμη που διέτρεξε τα υπουργικά/βουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Μέχρι που γράφτηκε σε κάποια blogs ότι ο Πρωθυπουργός εθεάθη να παίζει... σκουός με τον αδελφό του Αντρίκο σε γνωστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου και μάλιστα απαθανατίστηκε από δαιμόνιο φωτορεπόρτερ και η σχετική φωτογραφία θα κοσμεί κυριακάτικη έκδοση. Μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια της φήμης, το σίγουρο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα στείλει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς του: Εντατικοποίηση του κυβερνητικού έργου. Αυτό τουλάχιστον έλεγε το σκαρίφημα που είχαν οι συνεργάτες του οι οποίοι «δουλεύουν» πάνω στις ομιλίες του κ. Παπανδρέου. Σήμερα το πρωί επρόκειτο να προσθέσει ο ίδιος μερικές ακόμη «πινελιές». Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή και τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

  • Την προεπιλογή Δικαστικών Λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: Προέδρου του Αρείου Πάγου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων (Χ. Καστανίδης)
  • Σχέδιο νόμου για τους Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων (Μ. Χρυσοχοΐδης)
  • Σχέδιο νόμου που αφορά την αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του πτωχευτικού κώδικα ( Μ. Χρυσοχοΐδης)
  • Σχέδιο νόμου για τις Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας (εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ)( Ευ. Βενιζέλος)
  • Σχέδιο νόμου για τον ανορθολογισμό και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δίκης ( Χ. Καστανίδης)
  • Σχέδιο νόμου περί Σημάτων Προϊόντων και Υπηρεσιών (Μ. Χρυσοχοΐδης)
  • Σχέδιο νόμου για τον Θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό.(Γ. Διαμαντίδης).

Η υπόλοιπη κυβέρνηση πάντως άρχισε ήδη να δουλεύει. Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με την υπουργό Περιβάλλοντος για να συζητήσουν (σε «καλό κλίμα» όπως βεβαιώνουν) τα δύο μείζονα θέματα στα οποία έχει εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες της η Τίνα Μπιρμπίλη: Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Λίγη ώρα αργότερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς (Χρυσοχοίδη-Παπουτσή) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τέλος χθες πραγματοποιήθηκε κυβερνητική Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη για το θέμα της υπόθεσης Siemens. Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδης, και ο υφ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ. Ρόβλιας με θέμα το συντονισμό των κυβερνητικών ενεργειών στο ζήτημα της υπόθεσης Siemens. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τη νομική διαχείριση της υπόθεσης καθώς επίσης και ζητήματα συντονισμού των επιμέρους ενεργειών του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ