«Ποδαρικό» Πούτιν στην προεδρία με εκατοντάδες συλλήψεις αντιφρονούντων - iefimerida.gr

«Ποδαρικό» Πούτιν στην προεδρία με εκατοντάδες συλλήψεις αντιφρονούντων

«Ποδαρικό» στην προεδρία με εκατοντάδες συλλήψεις για τον Πούτιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες συλλήψεις έγιναν στην Μόσχα, λίγες ώρες μετά την εκλογή με πανηγυρικό τρόπο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας, κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά της νοθείας κατά την εκλογική διαδικασία.

Συγχαρητήρια για τη νίκη και διαβεβαιώσεις για εμβάθυνση της συνεργασίας δέχτηκε ο νέος πρόεδρος από ηγέτες-κόκκινα πανιά για τη Δύση, τυπική και χλιαρή η υποδοχή από Ευρωπαίους ηγέτες, «ενθαρρυντικό νέο οι διαδηλώσεις» για τον αμερικανικό Τύπο.

«Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» ζήτησαν 15 με 20 χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, καταγγέλλοντας την εκλογική «διαδικασία-φάρσα» όπως την αποκάλεσε ο Βλάντιμιρ Ριζκόφ, επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης. Στην ίδια γραμμή άλλος ένας αντιπολιτευόμενος ηγέτης, ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι που μίλησε για μία «άδικη και δειλή» προεκλογική εκστρατεία.

Η διαδήλωση είχε την άδεια των Αρχών (που επιστράτευσαν πάνω από 10 χιλιάδες αστυνομικούς) και κύλησε χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, σε μία άλλη χωρίς άδεια κινητοποίηση στην πλατεία Λιουμπιάνκα (μπροστά από το αρχηγείο της FSB, πρώην KGB) συνελήφθησαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, όπως ανέφερε η αστυνομία, αν και οι διαδηλωτές μιλούν για 100 άτομα. Άλλοι 50 συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη σε διαδήλωση περίπου 1.500 ανθρώπων που επίσης δεν είχε την άδεια των Αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ