Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού. Δείτε παρακάτω.
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 αχλάδια, ώριμα
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
- Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν
- Προσθέστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κορν φλάουερ
- Ρίξτε λίγο λίγο το λάδι που έχετε επιλέξει, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα
- Λαδώστε καλά ένα ταψάκι (ή βάλτε μια φόρμα σιλικόνης καλύτερα ή τσέρκι)
- Κόψτε τα αχλάδια σε χοντρά κομμάτια και απλώστε τα στον πάτο
- Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας από πάνω, κινείστε το ταψάκι να απλωθεί καλά, παντού
- Ψήστε για 25 ως 30 λεπτά
- Κόψτε φέτες αχλαδιού για γαρνίρισμα, πάνω στο γλυκό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο