Kλειστά τα φαρμακεία Πέμπτη-Παρασκευή. Τέλος από αύριο και η πίστωση; - iefimerida.gr

Kλειστά τα φαρμακεία Πέμπτη-Παρασκευή. Τέλος από αύριο και η πίστωση;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο τρία ταμεία φαίνεται να γλιτώνουν από την πρόθεση των φαρμακοποιών να μην χορηγούν πλέον φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να μπεί «λουκέτο» στα φαρμακεία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος θα προτείνει να μην χορηγούνται, από την Τρίτη, φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, πλην του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΥΠΕΤ και της ΕΥΔΑΠ. Οι οφειλές των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή η πρότασή του προεδρείου του ΦΣΑ ήταν διαφορετική και αφορούσε το κλείσιμο όλων των φαρμακείων, διημερευόντων και διανυκτερευόντων. Ωστόσο, μία τέτοια απόφαση θα έστρεφε το σύνολο των πολιτών εναντίον των φαρμακοποιών. Επίσης, οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κλείσουν τελείως τα φαρμακεία τους διότι πολλοί βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αρμόδιοι του ΦΣΑ είχαν δεχθεί δέκα αιτήσεις από φαρμακοποιούς για χορήγηση δανείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ