Siemens και Ελληνικό (ξανά) στην ατζέντα της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Siemens και Ελληνικό (ξανά) στην ατζέντα της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία για τη δικαστική ‘μάχη των μαχών’ με αντίπαλο τη Siemens βρίσκεται η χώρα μας. Το ίδιο και για την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Το χρονοδιάγραμμα που ετέθη για τον συντονισμό των περαιτέρω δράσεων στην υπόθεση της Siemens την Τετάρτη, σε σχετική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη είναι αυστηρό και στην κυβέρνηση λέγεται ότι θα τηρηθεί. Αν αυτό συμβεί, ως τα τέλη Ιουνίου ή το πολύ τις αρχές Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει στοιχειοθετήσει πλήρως και τεκμηριώσει επαρκώς τις νομικές απαιτήσεις της από τον γερμανικό κολοσσό και θα είναι σε θέση να μπει στην ‘αρένα’ των δικαστηρίων, έχοντας συλλέξει και τα τελευταία στοιχεία που αναμένει από τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ και τους άλλους εμπλεκόμενους Οργανισμούς προκειμένου να κρίνει αν τεκμηριώνεται ‘ηθική βλάβη’.


Αυτό βεβαίως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού, αν αυτός προταθεί νωρίτερα ή και κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης, στον βαθμό που κριθεί ως συμφέρον για την χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, οι παροικούντες το υπουργείο Επικρατείας κρατούν χαμηλά τον πήχη, τονίζοντας με νόημα ότι αν οι ΗΠΑ κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό του ύψους των 700 εκατομμυρίων δολλαρίων, είναι ουτοπικό η Ελλάδα να ζητάει τα τριπλά... Ασφαλείς πληροφορίες της ‘iefimerida’ δε, μιλούν για ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 300-400 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση προς την χώρα, στον βαθμό που επιλεγεί τελικά ο συμβιβασμός. Στη χθεσινή σύσκεψη, πέραν του κ.Παμπούκη, συμμετείχαν ακόμα οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας.


Εντωμεταξύ, σε είκοσι περίπου ημέρες θα παρουσιαστεί η πρόταση της κυβέρνησης για το Ελληνικό, ένα ακόμα θέμα που ‘εποπτεύει’ ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν όχι την εβδομάδα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή -μια και τότε θα ‘χαθεί’ στην πλούσια ειδησεογραφία- τότε την επόμενη, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το χωροταξικό σχέδιο για το Ελληνικό από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο. Νωρίτερα, ο κ.Παμπούκης θα έχει παρουσιάσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ‘Ελληνικό Α.Ε.’, πρόεδρος του οποίου φέρεται να αναλαμβάνει ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ Σπύρος Πολλάλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ