Συνωστισμός, δυνατά φώτα και φωνές απο τους ιχθυέμπορους. Το σκηνικό είναι γνώριμο για όσους καταναλωτές τηρούν το έθιμο να κάνουν τις προμήθειές τους για την Καθαρά Δευτέρα, απά την κεντρική Ψαραγορά.
Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και - συν τοις άλλοις - οι τιμές είναι και πιό προσιτές.
Οι καταναλωτές αγοράζουν γαρίδες, χταπόδι, σουπιές και - αν βρούν σε καλή τιμή - και ψάρια.
Οι έμποροι δηλώνουν ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής απο την κίνηση και περιμένουν οτι την Κυριακή το βράδυ, η αγορά θα απογειωθεί.
Αλλωστε, πολλοί ειναι οι αθηναίοι που το έχουν παράδοση να κάνουν τα ψώνια τους για την Καθαρά Δευτέρα αργά το βράδυ της Κυριακής.
Η Ψαραγορά θα είναι ανοιχτή και φέτος όλο το βράδυ και τα μαγαζιά δεν θα κλείσουν παρά μόνο το μεσημέρι της Δευτέρας. Οταν θα αρχίσουν στην αγορά να βγαίνουν τα τσίπουρα...
Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης, εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.
Ο Πρόεδρος της Ψαραγοράς περιγράφει τις τιμές των θαλασσινών.
Στην αγορά οι τιμές είναι λογικές. Οι γαρίδες κυμαίνονται απο 4 ευρώ έως 14, ανάλογα το μέγεθος, το καλαμάρι 12€-19€, τα χταπόδια από 12€-18€, τα μύδια 3€-3,5 ευρώ, ενώ τα κυδώνια περίπου 12€.