Ενα έργο καινοτομίας, μοναδικό στο είδος του στη ΝΑ Ευρώπη, το οποίο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της USAID, πρόκειται να προσφέρει εξειδίκευση αιχμής και ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους φοιτητές του Deree.
Την πολυαναμενόμενη τελετή εγκαινίων της νέας Αίθουσας Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room) πραγματοποίησε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey R. Pyatt και εκλεκτοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού και δημοσιογραφικού κόσμου.
Το project υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της USAID και τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να προσφέρει στους σπουδαστές την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Σκοπός της Αίθουσας είναι να λειτουργεί τόσο ως τάξη, όσο και ως εργαστήριο, και αναμένεται να διευρύνει τις γνώσεις των σπουδαστών στον τομέα των οικονομικών σπουδών, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την παραγωγή έρευνας και παράλληλα εξοπλίζοντας τους αποφοίτους του Κολλεγίου με περισσότερα εφόδια για την αγορά εργασίας.
Ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του πρωτοποριακού έργου, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δρ. David Horner, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, η αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έχει παραμείνει η ίδια: Να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία. Αυτό κάνουμε και τώρα: εστιάζουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της οικονομικής αναζωογόνησης της Ελλάδας, μέσα από τις παροχές που προσφέρουμε». Για ένα «μοναδικό εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν φοιτητές από την Ελλάδα και από την περιοχή των Βαλκανίων», έκανε λόγο ο Αμερικανός πρέσβης ενώ τόνισε ότι «μια τέτοια υπερσύγχρονη εγκατάσταση θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τα λαμπρότερα μυαλά της ευρύτερης περιοχής ώστε να έρθουν για σπουδές στην Αθήνα».
«Εκπαιδευτικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα» χαρακτήρισε την Αίθουσα η δρ. Άννυ Τριανταφύλλου, Dean της Σχολής Business του Κολλεγίου, και μία εκ των πρωτεργατών στη δημιουργία της. «Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε έναν παγκόσμιας κλάσης χώρο, τον οποίο θα ζήλευαν όχι μόνο πανεπιστήμια, αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στον κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στην ξενάγηση που ακολούθησε.
Η Αίθουσα διαθέτει πλήθος τελευταίων τεχνολογικών εφαρμογών –μεταξύ των οποίων Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ morning star, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews– ενώ έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου. Εκτός, όμως, από την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών σκοπών, η αίθουσα ενισχύει περαιτέρω την ακαδημαϊκή φήμη του Κολλεγίου, καθιερώνοντας το ως ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά hub.