Ευρωπαίος πρωθυπουργός αμφισβητεί τη νομιμότητα της Κομισιόν - iefimerida.gr

Ευρωπαίος πρωθυπουργός αμφισβητεί τη νομιμότητα της Κομισιόν

Βίκτορ Όρμπαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθέως αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμότητα της Κομισιόν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Όρμπαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω εκλεγεί, η ουγγρική κυβέρνηση είναι εκλεγμένη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι επίσης εκλεγμένο. Όμως ποιος εξέλεξε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Πού είναι η δημοκρατική της νομιμότητα;».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Βουδαπέστης - Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ιδιαίτερα τεταμένες, εξαιτίας της πρότασης της Επιτροπής να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Ουγγαρίας από το Ταμείο Συνοχής, ύψους 495 εκατ. ευρώ, για το 2013, λόγω του σημαντικά υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Η Βουδαπέστη δέχεται επίσης τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας τριών αμφιλεγόμενων νόμων που έχει υιοθετήσει σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας και του δικαστικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ