Προκλητική δήλωση Τούρκου ναυάρχου εν αποστρατεία: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας - iefimerida.gr

Προκλητική δήλωση Τούρκου ναυάρχου εν αποστρατεία: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας

Το γεωτρύπανο SAIPEM στην κυπριακή ΑΟΖ/ Φωτογραφία αρχείου: twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, σχολίασε με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Τζεμ Γκιουρντενίζ.

Χαρακτήρισε ως «επίδειξη ισχύος του τουρκικού στόλου την παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου που προχωρά στο οικόπεδο 3».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με αυτές τις κινήσεις της η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας» και ότι «πιστεύουν ότι αν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, θα υποχωρήσει και σε άλλα πεδία.

Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση στα νότια σύνορά της, στη Συρία, και η (τουρκική) κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε αυτήν, το βλέπουν ως «ευκαιρία».

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ιμια», τόνισε ο τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ