Εκρηκτική αύξηση στους πλειστηριασμούς ακινήτων το 2011 - iefimerida.gr

Εκρηκτική αύξηση στους πλειστηριασμούς ακινήτων το 2011

Πλειστηριασμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτοξεύτηκαν το 2011 οι πλειστηριασμοί ακίνητων στους οποίους προχωρούν το Δημόσιο, οι τράπεζες αλλά και οι ιδιώτες, αγγίζοντας τις 44.000, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στις κατασχέσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το 2011 η αξία των ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό και πωλήθηκαν, ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με αυτή του 2008, λίγο πριν αρχίσει η κρίση.

Η αξία των ακινήτων που βγήκαν στο σφυρί πέρυσι έφτασε τα 4, 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2008 ήταν 2,7 δισ. Παράλληλα, με διπλάσιο ρυθμό αυξήθηκαν την τελευταία τριετία και οι κατασχέσεις, το ύψος των οποίων εκτινάχθηκε το 2011 στα 3 δις έναντι 1,4 το 2008.

Την εικόνα της επιδείνωσης της ρευστότητας στην αγορά, επιβεβαιώνει η εξέλιξη των δανείων που δεν εξυπηρετούνται αλλά και η πορεία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών που παρουσίασαν αύξηση κατά 15% συγκριτικά με το 2010.

Δραματική είναι την ίδια ώρα και η αύξηση των διαταγών πληρωμής, που αποτελεί το αρχικό στάδιο μετά την εκδήλωση αθέτησης μιας υποχρέωσης. Ο αριθμός των διαταγών πληρωμής εκτινάχθηκε στις 159.000 και η αξία τους στα 4,8 δισ. ευρώ, έναντι αριθμού 90.500 το 2008 και αξίας μόλις 1,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ