Στη λογική της συγκυβέρνησης -εκτός γραμμής- κινείται ο Αβραμόπουλος - iefimerida.gr

Στη λογική της συγκυβέρνησης -εκτός γραμμής- κινείται ο Αβραμόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετος με την επίσημη κομματική γραμμή των τελευταίων ημερών που δεν θέλει καν να ακούει ερωτήσεις για το ενδεχόμενος συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προχωρά ακόμη ένα βήμα πιό μπροστά.

Κάνει λόγο, στη συνέντευξή του που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», για την ανάγκη συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ακόμη και στην περίπτωση του η Νέα Δημοκρατία κερδίσει αυτοδυναμία.

Ο κ. Αβραμόπουλος προφανώς αναγνωρίζει την κυρίαρχη τάση του εκλογικού σώματος που όχι μόνον δεν επιβραβεύει με επιπλέον ποσοστά τη στάση που τήρησε τελικά ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας ολοκληρωτική στροφή, αλλά και αφαιρεί από το αδιαφιλονίκητα πρώτο κόμμα επιπλέον ποσοστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Public Issue το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χάσει ποσοστό της τάξης του 3%, πέφτοντας από το 31 στο 28%, ενώ την ίδια ώρα το 4% των πολιτών υποστηρίζει ότι θα ψήφιζε το κόμμα που ενδεχομένως θα ίδρυε ο Πάνος Καμμένος ως μετεξέλιξη της πολιτικής κίνησης Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Ετσι, ο κ. Αβραμόπουλος μπορεί μεν να εμφανίζεται εκτός γραμμής αλλά διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με την άλλη πλευρά σε αντίθεση με άλλα κορυφαία και μεσαία στελέχη της Ν.Δ. Τα οποία σε δημόσιες τοποθετήσεις τους καταφέρονται με δριμύτητα κατά του ΠΑΣΟΚ και στελεχών τους προσπαθώντας αφενός να αποδειχθούν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και αφετέρου να κερδίσουν πόντους στο κομματικό τους ακροατήριο.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος προφανώς θα κληθεί να αναλάβει κορυφαίο ρόλο στην όποια μετεκλογική κυβέρνηση ανεξαρτήτως πρωθυπουργού προφανώς θέλει να έχει τη δυνατότητα να αποτελεί εξισορροπητικό παράγοντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ