«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται για τίποτα», σημείωσε μεταξύ άλλων για την υπόθεση Novartis, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται για τίποτα. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, να τη στρέψει αλλού από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας πολίτης», τόνισε ο κ. Τσιάρας.
«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα ψηφίσουμε οποιαδήποτε επιτροπή θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχει τεράστιο θεσμικό ζήτημα που έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τη Δικαιοσύνη αλλά πολύ περισσότερο τους δημοκρατικούς θεσμούς».
«Για να βρεθεί η ίδια (η κυβέρνηση) ωφελημένη σ' ένα τοπίο που είχε αρχίσει ήδη να την ενοχλεί -και μιλάω για τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τη σοβαρή αντίδραση και αντίσταση του κόσμου και της κοινής γνώμης που έχει οργανωθεί απέναντί της- έπρεπε να δημιουργήσει ένα ζήτημα σκανδάλου, το οποίο βεβαίως το ξέρουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, συζητάται εδώ και πάρα πολύ καιρό», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια ευαισθησία. σε ό,τι αφορά και την υπόθεση του κ. Καμμένου.
«Υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα, με τα οποία έχει έρθει (η υπόθεση) στο ελληνικό κοινοβούλιο από τη συγκεκριμένη εισαγγελέα. Άρα, δεν υπάρχουν ούτε συμψηφισμοί από τη μία πλευρά αλλά ούτε και διαχωρισμοί από την άλλη.
Υπάρχουν ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, υπάρχουν ζητήματα που δημιουργούν ερωτηματικά. Εδώ είμαστε, για να πέσει φως παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
«Το αν υπάρχουν ζητήματα που αφορούν σε απόδοση πολιτικών ευθυνών ή πραγματική εμπλοκή πολιτικών σ' αυτό το φερόμενο ως σκάνδαλο είναι υπό αίρεση και υπό μεγάλη σκέψη μιας και τα στοιχεία που έχουμε από τη δικογραφία δεν δικαιώνουν αυτή την κατεύθυνση άποψης που σ' έναν πολύ μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση και στην οποία έχει σαφώς επενδύσει η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.
«Οι μαρτυρίες των τριών ανθρώπων που κρύβουν την ταυτότητά τους αλλά είναι ενδεχομένως γνωστοί στους υπουργούς ή τα στελέχη της κυβέρνησης, προφανώς δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση και με την ακρίβειά τους και με τα πραγματικά δεδομένα», είπε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση.
«Υπάρχει ένα ερωτηματικό πώς ο πρωθυπουργός έναν χρόνο νωρίτερα ήξερε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
Υπάρχει ένα άλλο ερώτημα πώς καθοριστικός μάρτυρας δίνει τη μαρτυρία του την ώρα που ολοκληρώνεται το συλλαλητήριο και πριν καλά καλά καταλάβει κανείς τι γίνεται η συγκεκριμένη εισαγγελέας παραπέμπει την υπόθεση κάνοντάς τη γνωστή σε υπουργούς και σε στελέχη της κυβέρνησης και υπάρχουν και ουσιαστικά θεσμικά ζητήματα που αφορούν τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων.
Ονόματα; Ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο κ. Κοντονής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και βεβαίως ο κ. Πολάκης εκ των υστέρων, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς κάποια ζητήματα, τα οποία κινούνται μέσα από μια θωρακισμένη Δημοκρατία απολύτως θεσμικά καταλήγουν τελικά να κινούνται από τα γραφεία και τις αίθουσες του Μεγάρου Μαξίμου», τόνισε ο κ. Τσιάρας.
Σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας -μεταξύ άλλων- είπε:
«Δηλαδή είναι προστατευόμενοι μάρτυρες τους οποίους κατονομάζει ο κ. Πολάκης; Αυτή τη στιγμή έχουν πάψει να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες γιατί ξέρουμε όλοι -λίγο ή πολύ- για ποιους μιλάμε.
Άρα, λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα. Η ίδια η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει πλέον ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πλέον σ' αυτό το καθεστώς, του προστατευόμενου μάρτυρα, και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι με τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και με τους νόμους δεν πρέπει να παίζουμε».
Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τσιάρας είπε πως «το γνωστό αφήγημα στο οποίο θα επενδύσει η κυβέρνηση ότι μας βγάζει επιτέλους από το μνημόνιο έρχεται αντιμέτωπο από την πραγματικότητα» που είναι πως «η Ελλάδα δεν φεύγει από ένα σκληρό πλαίσιο εποπτείας, επιτροπείας, στο οποίο θα εξακολουθήσει να είναι για πολλά χρόνια κι αυτό θα συμβεί γιατί αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε αυτές τις δεσμεύσεις: μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022, υπερταμείο για 98-99 χρόνια ακόμα και μια πολύ σκληρή παρουσία των θεσμών στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ