Είναι εκπληκτικό πώς τα μικρά πράγματα μπορούν να μας εμπνεύσουν σε μια υπέροχη συνταγή.
Ενα γευστικό ταμπουλέ, με υγιεινά συστατικά, θα το συνδιάσουμε με άλειμμα χούμους από ρεβύθια.
Το μπόνους της συνταγής είναι ότι και οι δύο σαλάτες διατηρούνται για μέρες στο ψυγείο και μπορούν να χρησιμεύσουν σε πολλά από τα τραπέζια σας.
Βάλτε το ταμπουλέ και το χούμους στη ζωή σας όσο γίνεται γρηγορότερα!
Υλικά για το ταμπουλέ
- 1-2 φλυτζάνια πλιγούρι ολικής (ή σιτάρι, ή φαγόπυρο, ή κουσκούς)
- 1 αγγούρι σε φετούλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάστε το πλιγούρι με 2 ποτήρια καυτό νερό, σκεπάστε το να φουσκώσει
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλο υλικό για ταμπουλέ, ό,τι έχετε συνηθίσει
Οταν το πλιγούρι απορροφήσει όλα τα υγρά (15 λεπτά) αφήστε το να κρυώσει
Προσθέστε στο πλιγούρι τα ντοματίνια, το αγγούρι, κομμένο μαϊντανό και δυόσμο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι -Δοκιμάστε
Υλικά για το χούμους
- 500 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα, στραγγισμένα
- 1/4 φλυτζανιού ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλυτζανιού νερό
- 1/4 της κουταλιάς του καφέ κίμινο
- 1/2 κουταλιά καφέ πάπρικα
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα υλικά σε μουλινέτα ώσπου να έχετε μια παχύρευστη κρέμα
- Προσθέστε κατά βούληση νερό αν η κρέμα σας είναι πολύ παχιά
- Δοκιμάστε, προσθέστε λεμόνι, αλάτι ή πάπρικα αν χρειάζεται
- Σερβίρετε το χούμους σε πιατέλα -Γαρνίρετε με πίτες αραβικές ή κριτσίνια
- Προσθέστε το ταμπουλέ, γαρνίρετε με φρούτα, φυστίκια, άνθη (!), ωμά λαχανικά ή τέλος πάντων ό,τι καλύτερο μπορείτε να παρουσιάσετε σε ένα σαρακοστιανό τραπέζι